Over

MIJN WEG

Als ik even terugkijk zie ik toch wel twee rode draden in alle voorbije jaren : natuur en mensen. Zo boeiend en energie gevend dat ik deze kan combineren als coach in de natuur…

Het opgroeien op het platteland bracht mij in eerste instantie tot de studie biologie. Wat een ontzettend aantal kleine en grote  wonderen brengt ons de natuur, wat een rijkdom.

Het contact met mensen en alles wat hierbij komt kijken, kreeg echter gaandeweg de bovenhand qua interesse.

Ik ging klinische psychologie studeren in Gent…en volgde ook nog de opleiding familie-en systeempsychotherapie in Leuven.

Ik werkte als psycholoog in het psychiatrisch ziekenhuis te Velzeke, in De Sleutel, in vzw De Eenmaking , in het CAW Artevelde en momenteel werk ik als brede school coördinator secundair in het onderwijscentrum Gent.

De zorg voor mensen, de bewondering voor de kracht van mensen die iets proberen overwinnen,….geeft mij telkens een warm gevoel en energie.

Natuur bleef volop vertegenwoordigd tijdens de vrije tijd.

Dankzij mijn opleiding bij Inverde en ook in Utrecht kan ik beide combineren. Wat een kans!

WEETJE

Het stond blijkbaar de sterren geschreven dat ik ooit coach in de natuur zou worden 😊

Want wist je dat je ook “ De Els” hebt?!

Els (Alnus) behoort tot de familie van de berken. Een familie van loofbomen die houdt van vochtige gronden.

De soorten worden  eenhuizig  genoemd, wat betekent dat ze zowel mannelijke als vrouwelijke bloeiwijzen hebben. . Deze worden katjes genoemd. De mannelijke katjes zijn langwerpig en hangen. De vrouwelijke katjes zijn eivormig en staan min of meer rechtop.

Het elzenhout is zacht hout  en daarom ideaal voor houtsnijwerk. Dit zowel voor kunstwerken als ook voor gebruiksvoorwerpen zoals houten lepels en schalen. Aan de buitenlucht is het hout niet bijzonder duurzaam, maar onder water is het vrijwel onbeperkt houdbaar. Elzen funderingspalen werden daarom vroeger onder andere onder Amsterdam gebruikt. In de traditionele meubelindustrie werd elzenhout om dezelfde reden vaak ingezet bij de vervaardiging van kastpootjes.

Volgens oud volksgeloof zijn elzenknopjes een effectief middel tegen reuma. Hiervoor moeten de knoppen na het plukken worden gedroogd, waarna er thee van kan worden gezet.[1]